Κουδούνι!!!

 
 Χάρτης με την ακριβή τοποθεσία των σχολικών μονάδων

 
 
Παιδικός Σταθμός Αστακού



 
 
 
Νηπιαγωγείο Αστακού


Δημοτικό Σχολείο Αστακού 



 
  
 
 Παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία Χοβολιό


 
Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού




Ενιαίο Λύκειο Αστακού

Το Νηπιαγωγείο Αστακού στεγάζεται σε κεντρικό κτήριο της κωμόπολης ενώ ο Παιδικός Σταθμός βρίσκεται στην παραλιακή οδό δίπλα στην παιδική χαρά.
Το Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χτίστηκε στα μέσα του αιώνα και για δεκαετίες στέγασε το ένα από τα δύο σχολεία του Αστακού. Το άλλο βρισκόταν στο Χοβολιό  και σήμερα λειτουργεί ως παράρτημα. Στις αρχές τηε δεκαετ'ίας του '90 τα δύο σχολεία (4/θέσιο και 8/θέσιο) ενώθηκαν σε ένα 12/θέσιο. Το σχολείο λειτούργησε ως 12/θέσιο μέχρι το 2006 που έγινε 10/θέσιο αν και δεν είχε μεγάλη μείωση μαθητών. Διαθέτει βιβλιοθήκη, εργαστήριο Η/Υ και λειουργεί ολοήμερο σχολείο και θεατρικό εργαστήρι. Το πρόβλημα του χώρου είναι τεράστιο και οι υποδομές παραπάνω από ανεπαρκείς. Παρόλα αυτά, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι λαμβάνουν μόνο υποσχέσεις.
Το Καραμούζειο Γυμνάσιο ξεκίνησε να χτίζεται το 1961 με τη χρηματική δωρεά του Γ. Καραμούζη και ολοκληρώθηκε μερικά χρόνια αργότερα. μέχρι σήμερα στεγάζει το Γυμνάσιο του Αστακού, ένα σχολείο με πολύ καλή παράδοση και ονομαστούς αποφοίτους. Ονομαστή και με πολλές διακρίσεις είναι η θεατρική ομάδα του. Στον προαύλειο χώρο του χτίστηκε κλειστό γυμναστήριο, το μοναδικό της κωμόπολης. Ωστόσο, το διδακτήριο δεν είναι πλέον λειτουργικό και αναζητείται νέα στέγη εδώ και χρόνια
Το Ενιαίο Λύκειο του Αστακού χτίστηκε στη συνοικία Χοβολιό σε έκταση που μέχρι τότε ανήκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Είναι το πιο σύγχρονο από όλα τα διδακτήρια. Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη.